Kreftīgi un viegli kraukšķīgi, šie ir salāti, par kuriem droši var teikt – kārtīgi piesien dūšu. Recepte radusies pagājušā gadsimta sešdesmito gadu beigās Valmierā. Olas, siers, marinēti gurķi un mērce no majonēzes un tomātu pastas – maz sastāvdaļu, kas kopā rada oriģinālu garšas noti. Dažādos avotos sastāvdaļu attiecības atšķiras, taču tas ir saprotams, jo katra saimniece kaut ko izdara pa savam. Lūk, mana versija!
Ilze Klapere
Sarežģītība
Zema
Personas
3-4
Izmaksas
Lēti
Kopējais laiks
15m
2 vērtējumi
5/5
Sastāvdaļas:
3 cieti vārītas olas
150 g puscietā siera (tāda kā Holandes, Valmieras, Čedaras)
4 vidēji lieli marinēti gurķi
3 ēdamkarotes majonēzes
2 tējkarotes tomātu pastas (var arī tomātu mērci, to tad liek mazliet vairāk)
sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
dažreiz Valmieras salātiem tiek pievienots arī smalki sakapāts sīpols - tā pievienošanu varētu uzskatīt par gaumes jautājumu!
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!