Raidījuma “Bez Tabu” vadītāja un žurnāliste Agnese Drunka bērnībā ar matu lakas flakonu intervēja savus tuviniekus un pie spoguļa «lasīja ziņas». Lai arī bijusi apzinīga, skolas dienasgrāmatā piezīmes: «Agnese traucē stundu», nebija retums.
"Kad viņa bija maza, jutu, ka viņa mācēja visus nokomandēt. Viņai klausīja visi! Tas pats viņai ir arī tagad. Kā viņa saka, tā arī notiek!”
stāsta Agneses mamma Maruta Melbārde. Pateicībā par savu saulaino bērnību un to, ka mamma Maruta vienmēr ir bijusi līdzās un uzticējusies, Agnese kopā ar viesmīlības ekspertu Arvi Zēmani gatavos mammai pārsteiguma vakariņas trijās kārtās.
Pirmā kārta. Kupāti ar karamelizētu papriku un fokača ar olīvām, rozmarīnu, kaltētiem tomātiem un cieto sieru
SASTĀVDAĻAS:
- Kupāti – 2 gab
- Paprika –2 gab
- Sarkanie sīpoli –1 gab
- Brūnais cukurs – 2 ēdamkarotes
- Olīvas – 6 gab
- Saulē kaltēti tomāti- 4 gab
- Rozmarīns – 1/2 tējkarote
- Cietais siers – 100 g
- Sausais raugs – 2 tējkarotes
- Milti – 300g
- Ūdens – 150
- Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
- Ķiploks – 2 daivas
PAGATAVOŠANA:
Bļodā ber miltus, sāli, cukuru, raugu, ielej ūdeni un eļļu, visu ar rokām izmīca. Izspiež ķiploka daiviņas un pievieno mīklai kopā ar rozmarīnu. Liek traukā, pa virsu saliek sagrieztas olīvas un saulē kaltētos tomātus atstāj uz pusotru līdz divām stundām uzrūgt. Kad mīkla uzrūgusi tai virsū pārber cieto sieru un cep 230 grādos apmēram 20 minūtes.
Sagriež papriku un sīpolus. Uz lielas uguns un daudz eļļā visu cep, kad paliek mīksti tad pievieno brūno cukuru un baltvīna etiķi, visu turpina cept līdz ir izkusis cukurs.
Kupātus apcep uz pannas un pasniedz ar fokaču un karamelizēto papriku.
Otrā kārta. Vistas cepetis ar āboliem, medu un seleriju. Pasniedz ar 3 veida krāsnī ceptiem garšvielas marinētiem ķirbjiem.
SASTĀVDAĻAS:
- Vista – vesela
- 3 veidu ķirbji- no katra 100 g
- Āboli- 3 gab
- Medus- 2 ēdakmarotes
- Sinepes – 2 tējkarotes
- Olīveļļa
- Ķiploks – 4 daiviņas
- Selerija- 2 kāti
- Timiāns- 2 zariņi
- Sāls
- Pipari
- Citrons
PAGATAVOŠANA:
Veselu vistu notur 6% sālsūdenī. Sagriež ābolus, seleriju, nomizo ķiploku, salauž timiāna zariņus un sapilda vistu. Medu sajauc ar sinepēm, olīveļļu, citronu sulu un sinepēm, pārlej visu pāri vistai un cep cepeškrāsnī 180 – 200 grādos apmēram stundu.
Sagriež lielos gabalos 3 dažādu veida ķirbjus. Liek traukā, pārlej ar eļļu, pievieno ķiploku, sāli, kadiķogas, piparus un cep cepeškrāsnī 180–200 grādos apmēram 30 minūtes. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
Deserts. Rupjmaizes un auzu pārslu kārtojums
SASTĀVDAĻAS:
- Rupjmaize-2 šķēles
- Auzu pārslas- 4 ēdamkarotes
- Rieksti- 2 ēdamkarotes
- Saldais krējums- 150ml
- Medus- 2 ēdamkarotes
- Dzērveņu ievārījums –2 ēdamkarotes
PAGATAVOŠANA:
Apgrauzdē maizi un to sadrupina vai sarīvē. Uz pannas medū apgrauzdē auzu pārslas, riekstus un maizi. Sakuļ saldo krējumu un tam pievieno rīvētu citrona miziņu. Visu kārto glāzītes. Pirmajā kārtā liek riekstus tad dzērveņu ievārījums, auzu pārslas un saldais krējums.