• Vai esi ēdis ceptus kabaču ziedus? Izmēģini šo vienkāršo itāļu virtuves gardumu!

    Kabaču ēdieni
    Ilze Klapere
    16. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ilze Klapere
    Gardēžiem šis noteikti nav jaunums, taču daudzi noteikti nav pamēģinājuši šo vienkāršo, bet tiešām delikatesi – jūlijā ir īstais kabaču ziedēšanas laiks, kad vari to izdarīt!
    • Vai zināji, ka Vidusjūras zemēs, piemēram, Itālijā, cepti un pildīti kabaču ziedi ir visnotaļ iecienīta uzkoda? Un kāpēc gan ne Latvijā, kur kabačus audzē teju katrs? Starp citu, tikpat labi der arī ķirbju ziedi, un skaidrs, ka latvietis ir arī ķirbju audzētājs.
    • Vienkāršākais paņēmiens ir apcept ziedus pannā olas un miltu vai rīvmaizes mīklā, bet pirms tam ziedus var arī pildīt ar sieru un citām piedevām.
    • Tradicionāli izmanto svaigus, nepārziedējušus vīrišķos ziedus, kas aug uz atsevišķa kātiņa un kam nav galā aizmeties auglis. Tos ievāc ar pāris centimetrus gariem kātiņiem un pirms cepšanas sagatavo. Pirmkārt, paskatās, vai iekšā ziedā nav kukainīšu, jo parasti kāds tur ir, otrkārt, speciālisti iesaka izkniebt drīksnu, kas bieži var izrādīties rūgta, un tad jau ziedi ir gatavi cepšanai un/vai pildīšanai.
    • Ja vēlas ziedus pildīt, tos vienā sānu malā pārplēš, lai ērtāk iepildīt. Pildījumā var likt, piemēram, garenos gabaliņos sagrieztu mocarellas sieru, pievienot garšaugus vai garšvielas pēc patikšanas. Tad ziedu no malām aizloka ciet un arī zieda galu no augšpuses nedaudz aizrullē ciešāk ciet.
    • Ziedus apvārta olas un miltu maisījumā, vai tikai vispirms sakultā olā, tad rīvmaizē (vai citā iecienītā panējumā) un liek cepties pannā kārtīgi sakarsētā eļļā. Cep zeltainus, pēc tam izliek uz virtuves papīra dvieļiem, lai notek liekā eļļa.
    • Pasniedz siltus un bauda, turot aiz kātiņa.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē