Ar ko Stabu ielas kafejnīca Mākonis visvairāk lepojas? Ar saviem kokteiļiem (vismaz man ir radies tāds iespaids no diezgan bieži dzirdētajām radio reklāmām). Bet es nelietoju alkoholu. Nedzeru neko citu, izņemot ūdeni un sulas, tādēļ mani šī kafejnīca līdz šim neuzrunāja.
Bet pirmajam žurnāla Pērle numuram žurnālistei pasūtīju uzrakstīt rakstu par branču jeb brīvdienu vēlo brokastu izvēli visā Latvijā, un šajā izlasē bija iekļuvis arī Mākonis. Nu, un kas es par redaktori, ja nesākšu no viena gala ieteiktās vietas izmēģināt? Mana pirmā izvēle krita tieši uz Mākoņa vafeļu branču. Tas notiek sestdienās no pulksten desmitiem līdz pat četriem pēcpusdienā, savukārt svētdienās iespējams brančot pat līdz astoņpadsmitiem vakarā. Samaksā astoņus eiro un ēd, cik vēlies vai cik lien vēderā.
Atšķirībā no klasiskajām vēlajām brokastīm citur, kur parasti ir klāts bufetes galds un viesi ņem, kas kārojas, Mākonī visu brokastu laiku apkārt staigā viesmīlis ar lielu metāla paplāti, uz kuras ir svaigas, kraukšķīgas un karstas vafeles. Bija gan ar vēršaci un bekonu, gan avokado un dārzeņu salātiem, karameli un cukurotiem persikiem un vēl citas.
Bija garšīgi, tiešām. Tikai mans vēders vairāk par divām vafelēm neakceptēja. Turpretī mans brokastu kompanjons tika galā ar piecām! Tiesa, pēc tam viņš ēda vairs tikai vakarā. :)
Tā ka, ja mājās nav vafeļu pannas vai negribas ķēpāties – ļaujiet to darīt citiem, un baudiet!