- Nelielā trauciņā siltā ūdenī iemaisa raugu un cukuru, uz brīdi noliek, līdz sāk parādīties burbulīši.
- Lielā bļodā 400 g izsijātu miltos iemaisa sāli un rauga maisījumu, pievieno siltu pienu, pusi sakulto olu (otru pusi atliek pārsmērēšanai), kausētu sviestu, visu labi sajauc.
- Pārējos miltus izsijā uz galda, turpat no bļodas izgāž mīklu, veļ un mīca, pamazām pievienojot miltus pēc vajadzības, līdz izveidojas gluda, elastīga, vidēji stingra mīkla.
- Pikā saveltu to liek ar eļļu vai sviestu iesmērētā bļodā, paviļā, lai visa pārklājas, pārsegtu liek siltā vietā uzrūgt.
- Kad mīkla apjomā dubultojusies, to saspaida un sadala gabaliņos, veidojot nelielas bumbiņas. No pagatavotās mīklas var izveidot 24–26 bumbiņas – pampuškas.
- Tās ar nelielām atstarpēm liek ar taukvielu iesmērētā cepampannā vai uz izklāta cepampapīra.
- Kamēr uzkarst krāsns, pārsegtas bumbiņas atstāj nedaudz piebriest, tad, pārsmērētas ar atlikto olas pusi, liek līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī.
- Cep apmēram 15 minūtes – zeltaini brūnas.
- Izņemtas no krāsns pampuškas vēl siltas pārtecina ar pārklājumu, ko pagatavo, sajaucot saberztas vai smalki sakapātas ķiploka daiviņas ar sakapātām dillēm, sāli, kausētu sviestu vai eļļu un siltu ūdeni.