Foreli vai citu nomakšķerētu zivi iztīra, no iekšpuses un ārpuses pārkaisa ar sāli un pipariem, vēderu piepilda ar līdzpaņemtiem garšaugiem – dillēm, pētersīļiem, sīpola šķēlītēm, varbūt tuvumā var atrast savvaļas garšaugus – mārsilu, piparmētras, var ielikt arī piciņu sviesta. Ja ir, zivij virsū liek dažas citrona ripiņas un ietin divkāršā ietaukotā folijā. To liek uz karstām ugunskura oglēm, apgrozot izcep. Cepšanas laiks ir atkarīgs no zivs lieluma, nelielu forelīti var izcept 10 minūtēs.
Ugunskurā cepta forele
Uz oglēm
29. aprīlis, 2019
Komentēt
Tikko nomakšķerēta forele vai cita zivs, kas pagatavota ugunskurā, garšo patiešām īpaši.