Šīs nedēļas žurnālā IEVA turpinām rakstu sēriju Tiekamies pie viena galda!, kuru publicēsim līdz decembrim un kuras ietvaros es dodos pie Latvijā dzīvojošiem ārzemniekiem, kas no sirds iedzīvojušies mūsu zemē. Un kur gan sarunas vislabāk vedas? Virtuvē, protams! Kopā gatavojot un baudot gardus ēdienus!
Šoreiz mēs devāmies viesos pie Rīgā dzīvojošā indieša Kamala Basina. Daudzi rīdzinieki, iespējams, Kamalu jau pazīst, jo viņš ir austrumu restorāna Wok N Kurry īpašnieks, un bieži vien arī šajā restorānā ir sastopams. Kamals mums piedāvāja gan savas pārdomas par kultūras un tradīciju atšķirībām starp Latviju un Indiju, gan trīs receptes – divus ļoti vienkārši mājās pagatavojamus, aromātiskus, sildošus un nedaudz pikantus ēdienus un vienu dzērienu.
Ēdieni bija gardi, bet šis dzēriens! Es jums teikšu, tas tik bija kaut kas!
Tā ir garšvielu tēja ar pienu. Tā ir tik garšīga, ka es tagad katru vakaru mājās to gatavoju, bet fotogrāfs Matīss, kas mani vienmēr pavada šo rakstu tapšanā, vēl pat pirms raksta publicēšanas man nepacietīgi sūtīja ziņas, lai atsūtu viņam tējas recepti.
Īsāk sakot – nepaslinkojiet, pagatavojiet un nogaršojiet! Uz papīra recepte izskatās sarežģītāka un garāka. Patiesībā tās ir piecas minūtes. Bet – kas par baudījumu!
Interviju ar Kamalu lasiet žurnālā IEVA, kas pieejama arī digitālā versijā.
Projektu “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērija” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērijas” saturu atbild «Žurnāls Santa».
|