• Tītara maltās gaļas čili ar pupiņām

    Pamatēdieni
    Ilze Klapere
    13. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tītara maltās gaļas čili recepte
    Foto: Ieva Andersone
    Tītara maltās gaļas čili recepte
    Sātīgs ēdiens ar asumiņu, un tītara gaļa pēc struktūras atgādina jaunlopa vai teļa gaļu! Kopā ar tomātiem, pupiņām un visām garšvielām šī ir tīrā bauda.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    3-4
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    35m
    Kopējais laiks
    45m
    1 vērtējums
    5/5
    • Sīki sakapā sīpolu un liek cepties dziļākā pannā sakarsētā eļļā uz vidējas uguns. Maisot apcep pāris minūtes, līdz caurspīdīgi, tad pievieno malto gaļu.
    • Maisot un sadalot mazākos gabaliņos, cep apmēram 5 minūtes.
    • Tomātiem novelk miziņas, sagriež mazos gabaliņos un ar visu sulu pievieno pannā pie gaļas. Pieber arī visas garšvielas, sīki sakapātas vai spiednē izspiestas ķiplokdaiviņas, sakapātas marinēto halapenjo ripiņas, kā arī sāli un piparus.
    • Samaisa, noregulē nelielu uguni un vāra 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad pievieno konservētās pupas bez liekā šķidruma un ļauj visam paburbuļot vēl piecas minūtes.
    • Beigās var iemaisīt ēdamkaroti skābā krējuma, bet var arī krējumu pasniegt galdā kā piedevu. Pie čili garšīgi piestāvēs avokado ripiņas, kukurūzas čipsi, rīvēts siers un zaļumi, piemēram, kinza.

    Padoms

    Gatavošanas beigās sautējumā krējuma vietā var iemaisīt arī kādu karoti krēmsiera – tas piešķirs tumīgu, noapaļotu garšu.

    Tītara gaļas ēdieni

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē