• Tītara gaļas bumbiņas ar sieru

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    1. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tītara gaļas bumbiņas ar sieru
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Tītara gaļas bumbiņas ar sieru
    Sulīgas un maigas kotletītes, ko var pasniegt gan kādās svinīgākās vakariņās kopā ar kartupeļu biezeni un brūkleņu ievārījumu, vai arī kā foršu pirkstiņuzkodu kokteiļu vai vīna vakarā.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    1st

    1. Malto tītara gaļu ar sasmalcinātu sīpolu un ķiploku un pārējām piedevām, izņemot sieru, liek bļodā un samīca vijīgā mīklā. To ar ēdamkaroti sadala vienāda lieluma pikās.

    2. Sieru sagriež tikpat daudzos kubiņos, cik gaļas masas piku.

    3. Katru piku saplacina, vidū liek siera gabaliņu, aizspiež cieši ciet un saviļā bumbiņā. Plaukstas laiku pa laikam samitrina, lai bumbiņas nelīp klāt.

    4. Tad bumbiņas liek cepampannā uz tur ieklāta cepampapīra, kas pārslacīts ar eļļu, liek cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep 30 minūtes.

     

    *Ja bumbiņas paredzēts gatavot svētkiem, tās var sagatavot iepriekš, un pēc savelšanas (3.solis) uzglabāt saldētavā un īsi pirms pasniegšanas tikai sacept. Rīkojas šādi: izveidotas (bet vēl neceptas) gaļas bumbas var likt  uz paplātē ieklāta cepamā papīra tā, lai tās nesaskaras, un likt saldētavā.  Tad sasalušas likt zip-lock maisiņā un saldētavā uzglabāt līdz cepšanai. Pēc izņemšanas no saldētavas, saliek uz cepamplāts, ļauj atkust un cep. 

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē