• Tiekamies virtuvē! Dziedātājs Havjērs parāda, kā pagatavot gardākos spāņu ēdienus

    Ēd un lasi
    Iveta Troalika
    Iveta Troalika
    11. oktobris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Havjers Fernadess Kruss Seneca spāņu kultūras centrs Rīgā
    Foto: Foto - Matīss Markovskis
    Havjers Fernadess Kruss Seneca spāņu kultūras centrs Rīgā
    Šoreiz mēs devāmies viesos pie Rīgā dzīvojošā spāņa Havjera Fernandesa Krusa, kuru, iespējams, daudzi rīdzinieki jau pazīst, jo viņš ir iemīļots spāņu valodas pasniedzējs un spāņu kultūras centra Séneca vadītājs.

    žurnālā IEVA  rakstu sērijā «Tiekamies pie viena galda!» devāmies pie Latvijā dzīvojošiem ārzemniekiem, kuri ir no sirds iedzīvojušies mūsu zemē. Un kur gan sarunas vislabāk vedas? Virtuvē, protams!

    Bijām arī viesos pie Rīgā dzīvojošā spāņa Havjera Fernandesa Krusa, kuru, iespējams, daudzi jau pazīst, jo viņš ir Rīgā iemīļots spāņu valodas pasniedzējs un spāņu kultūras centra Séneca vadītājs.

    Havjers, domājot par saulaino vasaru, mums piedāvāja divus ātri un viegli pagatavojamus, bet ļoti garšīgus ēdienus: melones un spāņu vītinātā šķiņķa iesmiņus un auksto zupu, kas gatavota no tomātiem un vakardienas maizītes, un, latviešuprāt, ļoooti daudz olīveļļas (bet garšu tas nebojā, goda vārds!).

    Personīgi man interesantākais, palīdzot Havjeram gatavot, bija tas, ka viņš tomātus, lai tos atbrīvotu no miziņām, nevis blanšē, bet vienkārši sarīvē uz dārzeņu rīves.

    Tomātu sāk rīvēt no kātiņa vietas un patiešām, kad viss mīkstums nonācis bļodā, rokās ir palikusi tikai plāna tomāta ādiņa.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē