žurnālā IEVA rakstu sērijā «Tiekamies pie viena galda!» devāmies pie Latvijā dzīvojošiem ārzemniekiem, kuri ir no sirds iedzīvojušies mūsu zemē. Un kur gan sarunas vislabāk vedas? Virtuvē, protams!
Bijām arī viesos pie Rīgā dzīvojošā spāņa Havjera Fernandesa Krusa, kuru, iespējams, daudzi jau pazīst, jo viņš ir Rīgā iemīļots spāņu valodas pasniedzējs un spāņu kultūras centra Séneca vadītājs.
Havjers, domājot par saulaino vasaru, mums piedāvāja divus ātri un viegli pagatavojamus, bet ļoti garšīgus ēdienus: melones un spāņu vītinātā šķiņķa iesmiņus un auksto zupu, kas gatavota no tomātiem un vakardienas maizītes, un, latviešuprāt, ļoooti daudz olīveļļas (bet garšu tas nebojā, goda vārds!).
Citi lasa
Personīgi man interesantākais, palīdzot Havjeram gatavot, bija tas, ka viņš tomātus, lai tos atbrīvotu no miziņām, nevis blanšē, bet vienkārši sarīvē uz dārzeņu rīves.
Tomātu sāk rīvēt no kātiņa vietas un patiešām, kad viss mīkstums nonācis bļodā, rokās ir palikusi tikai plāna tomāta ādiņa.
Projektu “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērija” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērijas” saturu atbild «Žurnāls Santa».
|