Jau rīt iznāks žurnāls IEVA, kurā sāksies interesanta rakstu sērija Tiekamies pie viena galda!, kas tapusi sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu. Šo sēriju publicēsim līdz decembrim. Šīs rubrikas ietvaros es došos pie Latvijā dzīvojošiem ārzemniekiem, kuri no sirds ir iedzīvojušies mūsu zemē. Un kur gan sarunas vislabāk vedas? Virtuvē, protams! Kopā gatavojot un baudot gardus ēdienus! Tāpēc sēdīsimies pie viena galda, baudīsim viņu nacionālos ēdienus, gatavotus no vietējiem produktiem, un runāsim par dzīvi – kā viņiem klājas Latvijā.
Rīt es priecāšos jūs iepazīstināt ar lietuvieti Ramuni Drinku. Viņa dzīvo Ogresgalā, strādā Ogrē pati savā saloniņā Peone, jo ir sertificēta kosmētiķe. Man šķiet, Ramune vienkārši nevar neiepatikties, turklāt viņai ir tik jauks akcents, ka, lai ko viņa pateiktu, tas izklausās mīļi un sirsnīgi.
Ramune mums pagatavoja tik garšīgu kartupeļu sacepumu – kuģeli, ka es patiešām visā nopietnībā apsveru iespēju iegādāties elektrisko kartupeļu rīvi.
Tiesa, Ramune arī teica, ka visi rīvētie kartupeļu ēdieni tomēr esot daudz gardāki, ja rīvēti ar rokām.
Kā pagatavot vienkāršus un gardus ābolu mini sacepumus, kāds ir pilnīgi neticams garšīgu un smuku cepelīnu noslēpums, un – galu galā – kā tad Ramune no Lietuvas nokļuva Latvijas mazpilsētā, lasi rītdienas IEVĀ!
Projektu “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērija” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērijas” saturu atbild «Žurnāls Santa».
|