- Vispirms pagatavo sarkanvīna marinādi. Dārzeņus sagrauzdē čuguna katlā un tad pārlej ar sarkanvīnu. Pievieno garšvielas un iztvaicē alkoholu. Vaigus atdzesētā marinādē liek glabāties ledusskapī uz kādu dienu
- Kad vaigi samarinējušies, tos nosusina, sapiparo, uzber sāli un miltus.
- Liek karstā čuguna (vai citā katlā ar biezu dibenu un malām) katlā apgrauzdēties no visām pusēm.
- Marinādi nokāš un palikušos dārzeņus apcep.
- Vaigus kopā ar dārzeņiem pārlej ar marinādi un pievieno buljonu, līdz šķidrums tikko sedz gaļu. Lai šķidrums ātri neiztvaikotu ilgajā gatavošanas laikā, to vispirms pārklāj ar cepampapīra loksni un tikai tad uzliek vāku.
- Gatavo 130 grādu karstā cepeškrāsnī kādas 4 stundas.
- Kad vaigi gatavi, tos atdzesē. Svētku mielastam vaigus var ielikt ledusskapī zem sloga. Tad tos pēc vajadzības ir vieglāk sagriezt.
- Mērci nokāš, jo dārzeņi ir atdevuši savas garšas. Pievieno portvīnu, pielabo ar garšvielām vēlamo garšu un reducē līdz vēlamajai konsistencei vai iebiezina pēc patikas.
- Pirms pasniegšanas vaigus var sagriezt smukos gabalos, tad mērcē uzsilda.