- Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
- Ķirbi iesmērē ar olīveļļu, liek uz ietaukotas cepamplāts un cep apmēram 30–40 minūtes (atkarībā no ķirbja gabalu lieluma), līdz tas mīksts. Sablendē.
- Novāra makaronus ar krietnu šķipsnu sāls – saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Nokāš, saglabājot nedaudz vārīšanas šķidruma.
- Palielā pannā uz sīkas liesmas uzkarsē apmēram 4–5 ēdamkarotes olīveļļas (tā, lai pamatne kārtīgi noklāta ar eļļu). Pievieno rozmarīna lapiņas un, ik pa brīdim apmaisot, apcep apmēram minūti: līdz tās kļūst kraukšķīgas, bet eļļa – aromātiska.
- Ar putu karoti lapiņas izzvejo un noliek uz papīra dvieļa.
- Turpat pannā liek ķiplokus un maisot izkarsē, līdz tie zeltaini. Iejauc sablendēto ķirbju biezeni.
- Pievieno saldo krējumu, iemaisa sieru un etiķi, kā arī čili pārslas. Iejauc makaronus un apcepto rozmarīnu.
- Ja nepieciešams, pievieno nedaudz vārīšanas ūdens, lai pasta kļūtu īpaši krēmīga.