• Sulīgas un maigas zivju kotletes ar kartupeļu biezeni

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    3. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zivs kotletes ar kartupeļu biezeni
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Zivs kotletes ar kartupeļu biezeni
    Sulīgas, maigas, veselīgas zivju kotletes ar garšīgu kartupeļu biezeni. Klasiska, laba recepte, ko vērts saglabāt, lai laiku pa paikam pagatavoti ģimenei.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas

     

    • Kartupeļus nomizo, vienu atliek, pārējos liek sālsūdenī vārīties.
    • Saldēto zivs smalkmasu, ja tā nav atsaldēta, atkausē ar auksta tekoša ūdens strūklu. Liek bļodā, pievieno smalki sarīvētu sīpolu un atlikto kartupeli, sasmalcinātus zaļumus, olas, rīvmaizi un miltus, sāli un piparus.
    • Visu pamatīgi samaisa, izveidojot biezu masu. To sadala 8 daļās, katru saveļ bumbiņā, viegli saplacinātu liek pannā sakarsētā eļļā.
    • Vidējā karstumā kotletēm apcep vienu pusi, uzmanīgi apgriež uz otru pusi. Pannai uzliek vāku, cep, līdz arī otra puse kotletēm ir apcepta brūna un tās ir izcepušās gatavas.
    • Izvārītos kartupeļus nokāš un sastampā biezenī. Iemaisa sviestu (ja nepatīk, var likt mazāk vai nelikt nemaz) un uzkarsētu pienu. Labi sakuļ.
    • Ja biezenis ir pārāk biezs, var iemaisīt vairāk piena. Pēc garšas pievieno sāli.
    • Apmēram 1/3 biezeņa atdzesē un uzglabā nākamajai dienai.
    • Pārējo sadala 4 šķīvjos, virsū liek zivju kotletes, pēc patikas pārlej skābo krējumu vai jogurtu, var papildināt ar zaļumiem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē