- Kartupeļus nomizo, vienu atliek, pārējos liek sālsūdenī vārīties.
- Saldēto zivs smalkmasu, ja tā nav atsaldēta, atkausē ar auksta tekoša ūdens strūklu. Liek bļodā, pievieno smalki sarīvētu sīpolu un atlikto kartupeli, sasmalcinātus zaļumus, olas, rīvmaizi un miltus, sāli un piparus.
- Visu pamatīgi samaisa, izveidojot biezu masu. To sadala 8 daļās, katru saveļ bumbiņā, viegli saplacinātu liek pannā sakarsētā eļļā.
- Vidējā karstumā kotletēm apcep vienu pusi, uzmanīgi apgriež uz otru pusi. Pannai uzliek vāku, cep, līdz arī otra puse kotletēm ir apcepta brūna un tās ir izcepušās gatavas.
- Izvārītos kartupeļus nokāš un sastampā biezenī. Iemaisa sviestu (ja nepatīk, var likt mazāk vai nelikt nemaz) un uzkarsētu pienu. Labi sakuļ.
- Ja biezenis ir pārāk biezs, var iemaisīt vairāk piena. Pēc garšas pievieno sāli.
- Apmēram 1/3 biezeņa atdzesē un uzglabā nākamajai dienai.
- Pārējo sadala 4 šķīvjos, virsū liek zivju kotletes, pēc patikas pārlej skābo krējumu vai jogurtu, var papildināt ar zaļumiem.