Šajā maisījumā satiekas vairāki veselības uzmundrinātāji: dzērvenes varētu dēvēt ne tikai par vērtīgām, bet pat par brīnumainām ogām – gan tāpēc, ka tās sniedz pierādītu labumu mūsu veselībai, gan arī tāpēc, ka tās prot ļoti labi parūpēties pašas par savu dzīvotspēju. Atbildīgais komponents, kas šo brīnumaino spēju dzērveņogās nodrošina, ir benzoskābe. Tā ir labs dabiskais konservants, tāpēc arī visas pārējās vērtīgās vielas, kas atrodamas dzērvenēs, labi un ilgi saglabājas. Mikrobi, sēnes un citi sliktiņie dzērvenēm neko īsti nevar padarīt – vismaz tikmēr, kamēr cilvēki tās prasmīgi spēj uzglabāt. Valrieksti ir vieni no vērtīgākajiem riekstiem, aprikozes bagātīgi satur kāliju, kas patīk sirdij un neitralizē nātriju, ja tā organismā ir par daudz, bet medus satur labos cukurus – fruktozi un glikozi, kas organismā viegli pārstrādājas un sniedz enerģiju. Turklāt medus šajā maisījumā darbojas arī kā konservants (pārāk ilgi gan nevajag glabāt, jo dzērvenēs tomēr ir ūdens, un, kur ūdens, tur arī rūgšanas procesi iespējami). Savukārt dzērvenes visam piešķir ne tikai savas jau minētās labās īpašības, bet arī uzmundrinošu skābumiņu!