• Stiprinošais dzērveņu mikslis. Augu zinātājas, farmaceites Vijas Eniņas veselīgā recepte

    Dzērvenes
    Ilze Klapere
    6. oktobris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dzērveņu mikslis
    Dzērveņu mikslis
    Vienas no vērtīgākajām ogām Latvijas rudenī neapšaubāmi ir dzērvenes. Pašu lasītas purvā vai pirktas tirgū, tās ir ieteicamas katrā ģimenē. Šāds maisījums pa karotei dienā stiprinās gan lielus, gan mazus!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    5m
    Pagatavošana
    5m
    Kopējais laiks
    10m
    3 vērtējumi
    5/5

    Šajā maisījumā satiekas vairāki veselības uzmundrinātāji: dzērvenes varētu dēvēt ne tikai par vērtīgām, bet pat par brīnumainām ogām – gan tāpēc, ka tās sniedz pierādītu labumu mūsu veselībai, gan arī tāpēc, ka tās prot ļoti labi parūpēties pašas par savu dzīvotspēju. Atbildīgais komponents, kas šo brīnumaino spēju dzērveņogās nodrošina, ir benzoskābe. Tā ir labs dabiskais konservants, tāpēc arī visas pārējās vērtīgās vielas, kas atrodamas dzērvenēs, labi un ilgi saglabājas. Mikrobi, sēnes un citi sliktiņie dzērvenēm neko īsti nevar padarīt – vismaz tikmēr, kamēr cilvēki tās prasmīgi spēj uzglabāt. Valrieksti ir vieni no vērtīgākajiem riekstiem, aprikozes bagātīgi satur kāliju, kas patīk sirdij un neitralizē nātriju, ja tā organismā ir par daudz, bet medus satur labos cukurus – fruktozi un glikozi, kas organismā viegli pārstrādājas un sniedz enerģiju. Turklāt medus šajā maisījumā darbojas arī kā konservants (pārāk ilgi gan nevajag glabāt, jo dzērvenēs tomēr ir ūdens, un, kur ūdens, tur arī rūgšanas procesi iespējami). Savukārt dzērvenes visam piešķir ne tikai savas jau minētās labās īpašības, bet arī uzmundrinošu skābumiņu!

    Ieskaties arī te!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē