1. Ņem 23 cm kūkas veidni ar noņemamām malām, pamatnē iespiež cepampapīru un visu veidni (arī malas) viegli ieeļļo. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem parastajā režīmā.
2. Riekstus liek smalcinātājā ar nažiem un samaļ. Pievieno miltus un noliek malā.
3. Karsta ūdens peldē izkausē sasmalcinātu šokolādi. Noliek padzist.
4. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Olas baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un ar tīrām un sausām miksera slotiņām saputo tos šūmīgās, baltās putās. Tad pievieno apmēram pusi no kopējā cukura daudzuma un saputo biezās un mīkstās putās. Noliek malā.
5. Citā lielā bļodā saputo mīksto sviestu ar atlikušo cukuru, pievieno izkausēto šokolādi un ar vismazāko miksera ātrumu ieputo masā. Turpinot putot, pa vienam pievieno olas dzeltenumus un puto, līdz masa ir viendabīga.
6. Šokolādes masā iemaisa riekstu un miltu masu.
7. Tad pievieno un iemaisa 1/4 olbaltumu masas, pēc tam pievieno visu olbaltumu masu un maisot iecilā.
8. Lej mīklu veidnē, nolīdzina augšu un liek cepties sakarsētajā cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes. Iedurot kociņu, šokolāde būs šķidra, bet bez mīklas krikumiņiem.
9. Izņem no cepeškrāsns un noliek atdzist, apmēram 10 minūtes. Tad apvelk ar asu nazi gar pannas malu un noņem veidnes malas, jo atdziestot kūka kļūs trausla. Vidū tā būs mitra un sulīga.
10. Pilnībā atdzesētu un tad pārklātu kūku istabas temperatūrā var glabāt 2 dienas.
11. Pasniedzot pārkaisa ar pūdercukuru.
12. Var pasniegt ar putukrējumu vai saputotu saldo krējumu ar maskarpones sieru vai krēmsieru, vai ar vaniļas saldējumu.