Olas dzeltenumus, kam pievienotas 2 ēdamkarotes cukura, kuļ, līdz cukurs ir izkusis. Pienu sasilda un iemaisa tajā sakultos olas dzeltenumus. Maisot masu ar putu slotiņu, to karsē, līdz krēms sabiezē (apmēram 5–7 minūtes). Noņem no uguns, iemaisa iepriekš uzbriedinātu želatīnu un gabaliņos salauztu šokolādi, maisa, līdz šokolāde ir pilnīgi izkususi. Saputo saldo krējumu, lēnām un uzmanīgi iecilā to šokolādes masā. Ielej masu ar cepamo papīru izklātā kēksa veidnē un atdzesē ledusskapī vismaz 4 stundas. Pasniedzot dekorē ar šokolādes skaidiņām.
Šokolādes krēms kā bērnībā. Ērti pagatavot kēksa formā!
Deserti
Vakar
Komentēt
Vai atceries ēdnīcu laikus, kad šokolādes krēms ķīselī bija viens no iecienītākajiem desertiem? Pamēģini šo recepti, kuru ērti pagatavot kēksa formā!