• Šokolādes krēms ar apelsīnu mērci

    Deserti
    Daina Lapiņa
    7. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šokolādes krēms ar apelsīnu mērci
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Šokolādes krēms ar apelsīnu mērci
    Viegls un samtains šokolādes krēma deserts, pārliets ar atspirdzinošu apelsīnu mērci. Lielisks duets!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    1st

     

    • Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno kakao, labi sakuļ un iemaisa uzkarsētu pienu.
    • Lej katliņā, uz uguns maisot lēni karsē, līdz maisījums nedaudz sabiezē, bet neuzvāra.
    • Noņem no uguns, iemaisa un izšķīdina aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu.
    • Atdzesētā, bet vēl nesastingušā masā iemaisa saputotu krējumu. Ledusskapī sastindzina.
    • Mērcei vienam apelsīnam nogriež plāno oranžo miziņu, no abiem izspiež sulu.
    • Miziņas un sulu liek katliņā, pievieno krustnagliņas un cukuru, dažas minūtes lēni vāra.
    • Maisot pievieno 2 ēdamkarotēs ūdens iejauktu cieti, uzvāra.
    • Izņem miziņas un krustnagliņas, ja vēlas, iemaisa liķieri un rozā piparus.
    • Sastingušu krēmu pasniedz, pārlietu ar apelsīnu mērci.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē