- Izvāra cietas olas, aukstā ūdenī, padzesē, noloba.
- Pa to laiku arī makaronus izvāra al dente – pēc instrukcijas uz iepakojuma.
- Kamēr olas un makaroni vārās, pannā sakarsētā eļļā apgrozot apcep bekona šķēlītes, tās no pannas noņem un turpat apcep šķēlītēs sagrieztas sēnes.
- Pagatavo salātu mērci, sajaucot un labi sakratot izspiestu citrona sulu ar pusglāzi eļļas, pēc garšas pievienojot sāli, cukuru, piparus.
- Siltus makaronus sajauc ar ceptajām sēnēm un spinātu lapiņām, iemaisa pusi mērces.
- Virsū kārto četrās daļās sagrieztas olas un ceptās bekona šķēlītes.
- Salātus var pārkaisīt ar ķirbja vai saulespuķu sēkliņām, sadrupinātiem riekstiem, ja mājās ir.
- Atstāto salātu mērci uzglabā izlietošanai nākamajā dienā.