• Smalki rīvētas kraukšķīgās kartupeļu pankūkas. Uzņēmēja Raimonda Gerkena mīļākā recepte un atmiņu stāsts

    Kartupeļu ēdieni
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Uzņēmēja Raimonda Gerkena bērnības atmiņas saistās ar vienkāršiem un lētiem ēdieniem: «Mamma bieži gatavoja kartupeļu ēdienus, kas bija lēti un sātīgi. Piemēram, ļoti vienkāršas kartupeļu pankūkas – rīvēti kartupeļi ar šķipsnu sāls, un viss. Tās parasti ēdām vai nu ar krējumu, vai pašu lasītu brūkleņu ievārījumu.»
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    1
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    30m
    4 vērtējumi
    5/5

    Bērnības atmiņu stāsts

    «Cik sevi atceros, mūsu ģimene bija ļoti nabadzīga. Biju astotais bērns daudzbērnu ģimenē, un, kad mammai piedzimu, viņai jau bija četrdesmit astoņi gadi. Mamma mūs audzināja viena, maltītes bija ļoti vienkāršas, taču arī garšīgas. Visbiežāk pārtikām no kartupeļu ēdieniem – kartupeļu pankūkām, piena zupas ar kartupeļu klimpām – un dažādiem miltu izstrādājumiem, kā arī skābeņu, skābu kāpostu un zirņu zupas. Sēņu laikā ļoti garšoja gaileņu mērce. Ar gardumiem gan bērnībā bija ļoti švaki. Liels gardums šķita baltmaize ar ievārījumu, ko gatavojām no pašu lasītām ogām. Ogu lasīšana gan man šausmīgi nepatika – tās bija jāsalasa pārdošanai, ne tikai pašu vajadzībām. Tāpēc man kopā ar profesionālām ogu sievām vajadzēja celties agri no rīta, kad tikko svīda gaisma un bija saldākais miegs, un doties mežā. Laukā no tā varēja tikt tikai tad, kad līdzi iedotie spaiņi bija pilni. Vēlāk salasītās ogas notirgojām Skrundas tirgū, tā dabūjām kādu lieku kapeiku ģimenes vajadzībām,» atceras Raimonds Gerkens.

    Pankūku recepte:

    Vēl slavenību receptes:

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē