• Slinkie čebureki

    Pamatēdieni
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    20. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ātrie čebureki
    Foto: Ieva Andersone
    Ātrie čebureki
    Kolosāls triks, kā zibensātrumā pagatavot čeburekus – mīklas vietā izmantojot lavašu! Patiešām garšo gluži kā mīklā ceptie! Svarīgi lavaša plāceņus kārtīgi pamērcēt aukstā ūdenī un pavisam aukstu ūdeni pievienot arī gaļai – izdosies kraukšķīgi čebureki ar super sulīgu pildījumu! Pildījumam var pievienot arī smalki rīvētu sieru.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    40m

     

    • Sīpolus smalki sakapā un ar stampiņu viegli sastampā.
    • Gaļu sajauc ar sīpoliem, pievieno kārtīgu šķipsnu sāls un vēl lielāku šķipsnu piparu.
    • Pievieno ūdeni – ūdens pildījumu padarīs sulīgu un ļaus tam ātri izsutināties.
    • Ūdens daudzums atkarīgs no tā, cik stingra un blīva ir gaļa, – vismaz 100 ml. Vajadzētu iegūt putras konsistences masu. Iemaisa zaļumus.
    • Katru lavaša/tortiljas plāksni apmēram uz 10 sekundēm iemērc vēsā ūdenī. Izņem un vienu pusi pārklāj ar plānu pildījuma kārtiņu.
    • Pārloka un maliņas pēc iespējas cieši aizspiež.
    • Cep uz pannas uz vidēji lielas liesmas dāsnā eļļas daudzumā, no katras puses apmēram minūti – līdz sāni zeltaini brūni. 

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē