- Bekonu uz pannas no abām pusēm apcep kraukšķīgu. Liek malā uz papīra dvieļa.
- Vistas filejas sasāla un sapiparo, liek cepties turpat uz pannas – no katras puses apmēram 6 minūtes. Liek malā atpūsties.
- Pagatavo mērci. Sajauc šaloti, etiķi, citrona sulu, cukuru, sinepes.
- Kuļot lēnītēm pievieno eļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Romiešu salātus saplucina un ieklāj platā salātu traukā.
- Pārlej ar pusi pagatavotās mērces un ar rokām sajauc. Bekonu un vistu sagriež mazos gabaliņos.
- Pāri salātlapām citu citam līdzās kārtās klāj tomātus, olas, avokado, bekonu un vistu.
- Pārslaka ar atlikušo mērci, pārkaisa ar sieru un lociņiem.