- Miltos iemaisa raugu, šķipsniņu sāls un cukuru.
- Miltu vidū izveido bedrīti, tajā iesit olu, lej siltu pienu un liek mīkstu sviestu, visu labi samīca vijīgā, diezgan stingrā mīklā, pārklātu noliek siltā vietā uzbriest. To var darīt jau iepriekšējā vakarā un pa nakti mīklu uzglabāt ledusskapī, lai tā sastingst un ir vieglāk rullējama.
- Bezē masai olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo, turpinot putošanu, pa daļām ber klāt cukuru, līdz masa ir uzputota stingra un spīdīga.
- Mīklu izplacina un izrullē taisnstūra plāksnē ļoti plānā kārtā, pārklāj ar bezē masu, pārber jāņogas un uzmanīgi nesaspiežot sarullē.
- Rulli ar ļoti asu nazi griež 1 cm biezās ripās – skruļļos. Nav jāuztraucas, ka ripas ir greizas un pildījums izspiežas, tas cepoties tikai radīs interesantāku rakstu.
- Skruļļus citu pie cita, tos cieši kopā nesaspiežot, liek uz cepampannā ieklāta cepampapīra, krāsnī 200 grādu temperatūrā cep 15–18 minūtes.
- Padzesētu skruļļu plātsmaizi var ēst, nolaužot pa skrullim, vai arī sagrieztu.