• Skruļļu plātsmaize ar jāņogu bezē pildījumu

    Deserti
    Daina Lapiņa
    30. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Skruļļu plātsmaize** ar jāņogu bezē pildījumu
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    **Skruļļu plātsmaize** ar jāņogu bezē pildījumu
    Neparasta plātsmaize, kas patīkami pārsteigs. Sulīga, saldeni skāba jāņogu plātsmaize ar kraukšķīgu olbaltuma virsiņu. Jāņogu vietā var izmantot citas sulīgas vasaras ogas – kādas nu ir dārzā!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    40m
    1 vērtējums
    5/5
    • Miltos iemaisa raugu, šķipsniņu sāls un cukuru.
    • Miltu vidū izveido bedrīti, tajā iesit olu, lej siltu pienu un liek mīkstu sviestu, visu labi samīca vijīgā, diezgan stingrā mīklā, pārklātu noliek siltā vietā uzbriest. To var darīt jau iepriekšējā vakarā un pa nakti mīklu uzglabāt ledusskapī, lai tā sastingst un ir vieglāk rullējama.
    • Bezē masai olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo, turpinot putošanu, pa daļām ber klāt cukuru, līdz masa ir uzputota stingra un spīdīga.
    • Mīklu izplacina un izrullē taisnstūra plāksnē ļoti plānā kārtā, pārklāj ar bezē masu, pārber jāņogas un uzmanīgi nesaspiežot sarullē.
    • Rulli ar ļoti asu nazi griež 1 cm biezās ripās – skruļļos. Nav jāuztraucas, ka ripas ir greizas un pildījums izspiežas, tas cepoties tikai radīs interesantāku rakstu.
    • Skruļļus citu pie cita, tos cieši kopā nesaspiežot, liek uz cepampannā ieklāta cepampapīra, krāsnī 200 grādu temperatūrā cep 15–18 minūtes.
    • Padzesētu skruļļu plātsmaizi var ēst, nolaužot pa skrullim, vai arī sagrieztu.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē