Mēdz teikt, ka virtuvē nejaušību nav, tomēr Emīls paļaujas uz likteni un veiksmi: viņam mājās pie sienas esot liels laimes rats ar daudziem dažādiem ēdieniem. No rīta pirms brokastīm viņš to iegriež un skatās, ko diena nesīs. «Mūsu ģimenē nav tāda viena galvenā pavāra. Visforšāk ir gatavot kopā,» atklāj Emīls.
Savukārt Edgara gatavots ēdiens ir īpašs notikums, jo tā gadās reti. «Radiem un draugiem sanāk gatavot ļoti reti, bet, ja kaut kas jāliek galdā, visticamāk, tas būs kaut kas ārpus ikdienas ēdienkartes – franču sīpolu zupa, meksikāņu chili con carne vai tortiljas, kāds no Taizemes karijiem. Man garšo ēdieni, kas liek justies labi. No saldā gala tie būtu siera kūka un tiramisu, no pamatēdieniem – ramen vai austrumu puses kariji,» stāsta Edgars.
Kas gan vēsā laikā silda vēl labāk par pikantu, aromātisku maltīti! Arī šoreiz taps kaut kas eksotisks: Edgars un Emīls dodas ciemos pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo lētu, bet gardu un sātīgu sarkano lēcu dālu saviem Carnival Youth kolēģiem Robertam un Kristiānam.
Sarkano lēcu dāls
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 8,90 eiro
Cena par porciju: 2,2 eiro
Nepieciešams:
- 2 sīpoli;
- 250 g sarkano šķelto lēcu;
- 300 g basmati rīsu;
- 10 g ingvera;
- 4 ēdamk. grieķu jogurta bez piedevām;
- 400 ml kokosriekstu piena;
- 480 g mērces Tikka Masala;
- 2 g čili pārslu;
- 4 ķiploka daiviņas;
- sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana