Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Sildoši un sātīgi! Eksotisko lēcu dāls brāļu Kauperu gaumē

    Receptes
    Estere Jansone
    22. novembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Jo aukstāks laiks, jo sildošāks ēdiens! Tāda laimes formula ir labi zināma ne vienā vien virtuvē. Par garšvielu un sātīga ēdiena vareno spēku pārliecinās arī Emīls un Edgars no Carnival Youth, kuri kopā ar «Rimi Gardēdi», šefpavāru Normundu Baranovski saviem grupas biedriem Robertam un Kristiānam gatavo Indijas virtuves iedvesmoto sarkano lēcu dālu.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    4
    Izmaksas
    Lēti
    Pagatavošana
    30m

    Mēdz teikt, ka virtuvē nejaušību nav, tomēr Emīls paļaujas uz likteni un veiksmi: viņam mājās pie sienas esot liels laimes rats ar daudziem dažādiem ēdieniem. No rīta pirms brokastīm viņš to iegriež un skatās, ko diena nesīs. «Mūsu ģimenē nav tāda viena galvenā pavāra. Visforšāk ir gatavot kopā,» atklāj Emīls.

    Savukārt Edgara gatavots ēdiens ir īpašs notikums, jo tā gadās reti. «Radiem un draugiem sanāk gatavot ļoti reti, bet, ja kaut kas jāliek galdā, visticamāk, tas būs kaut kas ārpus ikdienas ēdienkartes – franču sīpolu zupa, meksikāņu chili con carne vai tortiljas, kāds no Taizemes karijiem. Man garšo ēdieni, kas liek justies labi. No saldā gala tie būtu siera kūka un tiramisu, no pamatēdieniem – ramen vai austrumu puses kariji,» stāsta Edgars.

    Kas gan vēsā laikā silda vēl labāk par pikantu, aromātisku maltīti! Arī šoreiz taps kaut kas eksotisks: ⁠Edgars un Emīls dodas ciemos pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo lētu, bet gardu un sātīgu sarkano lēcu dālu saviem Carnival Youth kolēģiem Robertam un Kristiānam.

    Sarkano lēcu dāls

    4 cilvēkiem

    Gatavošanas laiks: 30 min

    Izmaksas kopā: 8,90 eiro

    Cena par porciju: 2,2 eiro

     

     

    Nepieciešams:

    • 2 sīpoli;
    • 250 g sarkano šķelto lēcu;
    • 300 g basmati rīsu;
    • 10 g ingvera;
    • 4 ēdamk. grieķu jogurta bez piedevām;
    • 400 ml kokosriekstu piena;
    • 480 g mērces Tikka Masala;
    • 2 g čili pārslu;
    • 4 ķiploka daiviņas;
    • sāls un pipari pēc garšas.

    Pagatavošana

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē