- Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
- Sparģeļus noskalo, nosusina un nogriež cietos galus.
- Mocarellu sarīvē uz rupjās rīves, cieto sieru – uz smalkās.
- Uz cepešplāts uzklāj cepampapīru, mazliet pārslaka ar eļļu un savieto uz tās sparģeļus.
- Pārkaisa sāli, ķiploku pulveri, tad ber sarīvēto mocarellu un pa virsu cieto sieru (vairāk pa vidu sparģeļu rindai, lai galiņi paliek brīvi – tā vienkārši glītāk izskatās!).
- Pārpilina vēl mazliet olīveļļas un šauj krāsnī uz 12–15 minūtēm, līdz siers jauki pārkūst.
- Ja gribas brūnāku rezultātu, var pacept ilgāk, bet jāuzmana, jo krāsnis cep dažādi. Smukumam beigās var uzkaisīt sarkanās paprikas pārslas. Pasniedz karstus!