• Siera un dārzeņu strūdele

    Uzkodas un salāti
    9. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Siera un dārzeņu strūdele
    Foto: Ieva Andersone
    Siera un dārzeņu strūdele
    Brīnišķīgs, viegls ēdiens, kas neprasīs vairāk par pusstundu tīksmīgas rosīšanās. Taču aromāts krāsas un garšas liks justies kā mazos svētkos. Ideāli ar glāzi vēsa baltvīna.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    50m
    • Pannā uzkarsē eļļu ar sviestu. Uz vidēji lielas liesmas liek apcepties sīpolu un ķiploku, pēc nepilnas minūtes pievieno burkānu un apmaisot cep, līdz tas mīksts.
    • Pievieno cukīni, šķipsniņu sāls un turpina cept, līdz tie gatavi. Pievieno baltvīnu un timiānu, palielina liesmu un maisot pakarsē, līdz vīns iztvaikojis.
    • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Cepampannu izklāj ar cepampapīru un ietauko. Rīvēto sieru sajauc.
    • Atlaidinātas mīklas plāksnes savieno garākajā malā un viegli izrullē. Izklāj uz cepamplāts.
    • Pusi siera vienmērīgi izklāj uz mīklas. Otru pusi sajauc ar ceptajiem dārzeņiem un arī izklāj uz mīklas plātnes, atstājot pāris centimetru maliņu brīvu.
    • Mīklu uzmanīgi aizrullē un aizspiež maliņas. Apziež ar olas dzeltenumu.
    • Šauj krāsnī un cep 30 minūtes.

     

    *Štrūdeli var sagatavot iepriekšējā vakarā un, ietītu folijā, uzglabāt ledusskapī. Pirms pasniegšanas apziež ar olu un šauj krāsnī.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē