- Divām porcijām kopēju suflē formu iesmērē ar kausētu sviestu, izkaisa ar rīvētu sieru.
- Karsējot izkausētā sviestā iemaisa miltus, pa daļām lej klāt un iemaisa aukstu pienu, līdz maisījums ir viendabīgs.
- Turpinot to maisīt, karsē, līdz izveidojas vidēji bieza mērce, uzvāra un no uguns noņem. Pievieno abus sierus, maisa, līdz tie izkūst.
- Iemaisa arī sāli, piparus, muskatriekstu un sinepes, pa vienam pievieno un iemaisa no olu baltuma atdalītus dzeltenumus.
- Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo gaisīgās putās, trešdaļu putu iemaisa pagatavotajā siera mērcē, pārējo uzmanīgi iecilā.
- Masu liek sagatavotajā formā līdz augšmalai, nolīdzina, pēc vēlēšanās var vēl pārkaisīt ar rīvētu sieru. Liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep apmēram 25 minūtes – zeltainu un uzpūtušos. Tūlīt karstu pasniedz.
- Suflē var dalīt divās atsevišķās porcijās un cept īsāku laiku. Mīklai pēc patikas var pievienot vēl citas garšvielas un garšaugus, pasniegt ar zaļumiem, dārzeņu salātiem, sāļajām mērcēm.
Siera suflē
Uzkodas un salāti
19. marts, 2021
Komentēt
Gaisīgs, sātīgs un tiiiik gards – suflē ir ēdiens kaifīgām brīvdienu brokastīm, kad nekur nav jāsteidzas un gribas sevi palutināt ar ko īpašu. Izmēģini!