• Sicīlijas garša: grilēti dārzeņi marinādē

    Pamatēdieni
    Ilze Klapere
    Ilze Klapere
    9. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sicīlijas garša: grilēti dārzeņi marinādē
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Sicīlijas garša: grilēti dārzeņi marinādē
    Lieliska, svaigi kraukšķīga piedeva grilētai gaļai vai pastas salātiem. Īstais labums grilētājiem dārzeņiem parādās tieši nākamajā dienā, kad tie kārtīgi savilkušies un atdzesējušies ledusskapī.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    2
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    8m
    Pagatavošana
    5m
    Kopējais laiks
    13m
    4 vērtējumi
    5/5

    Tos var pasniegt kā antipasto jeb uzkodu vai kā piedevu citiem grila ēdieniem: «Tā kā no gaļas atturamies, bet grila ballītēs ar draugiem kopā gribas pabūt, mēs parasti ierodamies ar saviem dārzeņiem. Un ko domājat – viņi visi taču klūp virsū tiem mūsu dārzeņiem!» vēlīgi smejas sicīlietis Mauro Motta, kurš mums šo recepti iesaka.

    Vispirms sagatavo marinādi: bļodā samaisa galda etiķi un ūdeni, pievieno olīveļļu, sāli, piparus. Ķiplokdaivas izspiež caur ķiploku spiedi, pievieno pārējām sastāvdaļām. Sasmalcina pētersīļus un arī pievieno marinādei. Visu kārtīgi samaisa. Cukīni un baklažānus nomazgā un sagriež apmēram 3 milimetrus biezās šķēlītēs vai ripiņās un apgrilē no abām pusēm uz grila restītēm vai grilpannas. Kad dārzeņi gatavi, tos liek lielā bļodā, aplej ar marinādi, kārtīgi samaisa un atstāj marinēties uz vairākām stundām vai pat uz nakti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē