Tos var pasniegt kā antipasto jeb uzkodu vai kā piedevu citiem grila ēdieniem: «Tā kā no gaļas atturamies, bet grila ballītēs ar draugiem kopā gribas pabūt, mēs parasti ierodamies ar saviem dārzeņiem. Un ko domājat – viņi visi taču klūp virsū tiem mūsu dārzeņiem!» vēlīgi smejas sicīlietis Mauro Motta, kurš mums šo recepti iesaka.
Vispirms sagatavo marinādi: bļodā samaisa galda etiķi un ūdeni, pievieno olīveļļu, sāli, piparus. Ķiplokdaivas izspiež caur ķiploku spiedi, pievieno pārējām sastāvdaļām. Sasmalcina pētersīļus un arī pievieno marinādei. Visu kārtīgi samaisa. Cukīni un baklažānus nomazgā un sagriež apmēram 3 milimetrus biezās šķēlītēs vai ripiņās un apgrilē no abām pusēm uz grila restītēm vai grilpannas. Kad dārzeņi gatavi, tos liek lielā bļodā, aplej ar marinādi, kārtīgi samaisa un atstāj marinēties uz vairākām stundām vai pat uz nakti.