Ģimenes restorāna Hercogs saimnieks Andris Rūmītis un šefpavārs Nauris Nummurs svētku priekšvakarā žurnālam Privātā Dzīve atklāja, kā tad īsti pareizi jāvāra olas.
Ne mazāk svarīga par ēdienu gatavošanu ir arī pareiza olu vārīšanas tehnika, lai olu čaumalas būtu stipras, tajās nerastos plaisas un pēc tam tās viegli lobītos.
Pārbaudīta Lieldienu olu vārīšanas metode ir tāda: katliņā ielej ūdeni un ieliek olas. Vāra uz straujas uguns, un, tikko ūdens sāk kārtīgi vārīties, katliņu ņem nost no uguns, uzliek tam vāku. Pēc 12 minūtēm olas ņem ārā un dzesē zem auksta ūdens.
Lieliskas receptes, kurās var izmantot neapēstās Lieldienu olas, atradīsi žurnāla Privātā Dzīve svētku numurā!