• Šefpavārs Rūmītis izstāsta, kā pareizi jāvāra olas. Stipras, viegli lobīsies un ideāli garšos

    Padoms
    Lauma Lapsa
    30. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Edmunds Brencis (Picture Agency),
    Jau rīt būs Lieldienas, un teju visās mājās tiks vārītas un krāsotas olas. Tāpēc lieti noderēs profesionāļu padoms, kā tad īsti izvārīt ideālu olu.

    Ģimenes restorāna Hercogs saimnieks Andris Rūmītis un šefpavārs Nauris Nummurs svētku priekšvakarā žurnālam Privātā Dzīve atklāja, kā tad īsti pareizi jāvāra olas. 

    Ne mazāk svarīga par ēdienu gatavošanu ir arī pareiza olu vārīšanas tehnika, lai olu čaumalas būtu stipras, tajās nerastos plaisas un pēc tam tās viegli lobītos.

    Pārbaudīta Lieldienu olu vārīšanas metode ir tāda: katliņā ielej ūdeni un ieliek olas. Vāra uz straujas uguns, un, tikko ūdens sāk kārtīgi vārīties, katliņu ņem nost no uguns, uzliek tam vāku. Pēc 12 minūtēm olas ņem ārā un dzesē zem auksta ūdens.

    Lieliskas receptes, kurās var izmantot neapēstās Lieldienu olas, atradīsi žurnāla Privātā Dzīve svētku numurā! 

    • Zeltiņa grib figūru kā jaunībā: Svīst sporta zālē un ēd pēc grafika
    • Maestro Pauls nikns par jauno maiņu: «Tagad šļupst katrs, kuram ienāk prātā.»
    • Skandalozais Jelgavas novada mērs Lasmanis: Es tā vairs nekad nedarīšu!
    • Sergejs Jēgers Plunčājas un izlīksmo Argentīnā
    • Briljanti un apģērbs no humpalām: Miljonāra Zuzāna mīļotā izrāda savu skapi
    • Laima Vaikule 70. jubileju svin ārzemēs
    Privātā Dzīve nr13-14/2024

     

     

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē