4 porcijām
- Mazus, veselus kartupelīšus sālsūdenī kopā ar ķiploka daiviņām vāra apmēram 15 minūtes, lai tie ir tik tikko mīksti.
- Nokāš, nosusina, ķiplokus izņem (saglabā), kartupeļus padzesē.
- Pa to laiku gatavo pesto. Baziliku, vārītos ķiplokus, ciedru riekstus, cieto sieru, citrona miziņu un sulu, olīveļļu sablendē, izveidojot zaļu mērci.
- Pēc garšas iemaisa sāli, piparus.
- Lielākus vārītos kartupelīšus pārgriež uz pusēm, pa visam mazos veselus liek lielā bļodā, pārlej ar kausēto sviestu, apgroza, lai visi kartupeļi pārklājas.
- Ceturto daļu pesto atliek, pārējo kopā ar gabaliņos sagrieztiem kaltētiem tomātiem liek pie kartupeļiem, labi sajauc.
- Tiem virsū liek 4 daļās sagrieztas olas, pārlaista atlikto pesto.
- Bekona šķēlītes pannā cep kraukšķīgas, sagriež gabaliņos, pēc patikas liek pie salātiem, bet tie ir labi arī bez bekona.