• Sātīgie un gardie kartupeļu salāti ar pesto

    Uzkodas un salāti
    Daina Lapiņa
    25. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kartupeļu salāti ar pesto
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Kartupeļu salāti ar pesto
    Sātīgi un ļoti aromātiski salāti ātrām vakariņām, kāi arī līdzņemšanai uz darbu vai kādu brīvdabas maltīti. Pesto recepti noteikti vērts saglabāt!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m

    4 porcijām

    • Mazus, veselus kartupelīšus sālsūdenī kopā ar ķiploka daiviņām vāra apmēram 15 minūtes, lai tie ir tik tikko mīksti.
    • Nokāš, nosusina, ķiplokus izņem (saglabā), kartupeļus padzesē.
    • Pa to laiku gatavo pesto. Baziliku, vārītos ķiplokus, ciedru riekstus, cieto sieru, citrona miziņu un sulu, olīveļļu sablendē, izveidojot zaļu mērci.
    • Pēc garšas iemaisa sāli, piparus.
    • Lielākus vārītos kartupelīšus pārgriež uz pusēm, pa visam mazos veselus liek lielā bļodā, pārlej ar kausēto sviestu, apgroza, lai visi kartupeļi pārklājas.
    • Ceturto daļu pesto atliek, pārējo kopā ar gabaliņos sagrieztiem kaltētiem tomātiem liek pie kartupeļiem, labi sajauc.
    • Tiem virsū liek 4 daļās sagrieztas olas, pārlaista atlikto pesto.
    • Bekona šķēlītes pannā cep kraukšķīgas, sagriež gabaliņos, pēc patikas liek pie salātiem, bet tie ir labi arī bez bekona.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē