• Sātīgais ganu pīrāgs ar malto gaļu un kartupeļu biezeņa «vāciņu»

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    4. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ganu pīrāgs
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Ganu pīrāgs
    Vienkāršs, bet pamatīgs ēdiens, ko var baudīt ikdienā, bet kas labi iederēsies arī svētku galdā. Zem krēmīgā kartupļu biezeņa vāciņa slēpjas burpuļojošs maltās gaļas pildījums ar burkāniem, zirnīšiem un garšaugiem.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    25m
    Kopējais laiks
    45m
    • Kartupeļus nomizo, vienu atliek, pārējos liek sālsūdenī vārīties.
    • Izvārītus nokāš un sastampā biezenī. Iemaisa sviestu (ja nepatīk, var likt mazāk vai nelikt nemaz) un uzkarsētu pienu. Labi sakuļ. Ja biezenis ir pārāk biezs, var iemaisīt vairāk piena. Pēc garšas pievieno sāli.
    • Dziļā pannā uzkarsētā eļļā apmaisot apcep sasmalcinātu sīpolu un mazos kubiņos sagrieztu burkānu.
    • Liek klāt sadrupinātu malto gaļu un sakapātas ķiploka daiviņas, apmaisot cep, līdz gaļa ir kļuvusi pelēka un sāk brūnēt.
    • Pievieno tomātu pastu, iemaisa un pārlej buljonu, pieber sāli un piparus, pieliek laurlapu un rozmarīnu, reizēm apmaisot, īsu brīdi vāra, līdz šķidrums daļēji novārās un maisījums sabiezē.
    • Tajā iemaisa saldētos zirnīšus un sasmalcinātus pētersīļus, liek cepamveidnē. Ja kartupeļu biezenis ir kļuvis pārāk biezs un ciets, to nedaudz atjauc ar pienu, uzklāj biezajai gaļas mērcei, nenolīdzinot gludu.
    • Papildus to ar dakšiņu var saskrāpēt.
    • Krāsnī 200 grādu temperatūrā cep, līdz virsiņa sāk apbrūnēt un gar veidnes malām mērce burbuļo, aptuveni 25 minūtes

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē