Ar adžiku un garšvielām
liels sīpols
4 ēdamkarotes galda etiķa
2 laurlapas
1 ēdamkarote adžikas
1 ēdamkarote sāls
sula no granātābola puses
Ar maconi jogurtu
2 ēdamkarotes maconi jogurta (var aizvietot ar skābo krējumu)
2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
sarkanais sīpols
4 laurlapas
sāls un melnie pipari
Ar sarkanvīnu
sarkanais sīpols
pa tējkarotei sāls un melno piparu, paprikas un koriandra
pustējkarote timiāna
200 ml sarkanvīna
Ar tomātu mērci un baltvīnu
100 ml baltvīna etiķa
2 ēdamkarotes tomātu mērces
2 ēdamkarote garšvielas hmeli-suneli
3 laurlapas
sāls un pipari
Marināde jēram (1 kg jēra lāpstiņas)
200 ml granātābola sulas
50 ml olīveļļas
liela šķipsna sāls un melno piparu
laurlapa
ķiploka daiviņa, sakapāta
* Cūkgaļu marinē aizvākotā traukā istabas temperatūrā vismaz 3–4 stundas. Ja gaļu liek ledusskapī, tai jāmarinējas pāris stundu ilgāk. Jēra gaļu griež 5 cm gabalos un marinē vismaz 24 stundas.
* Ja gaļa šķiet pārlieku cieta, marinādei var pievienot gāzētu minerālūdeni.