• Šašlika sezona sākusies! 5 tradicionālas gaļas marinādes no Gruzijas!

    Pamatēdieni
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Klasisks gruzīnu sašliks
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Klasisks gruzīnu sašliks
    Mēdz teikt, ka kvalitatīvai grilētai gaļai vajadzīgs tikai sāls un pipari. Varbūt arī tā, taču nevar apstrīdēt – īstā marināde šašliku paceļ pilnīgi citā līmenī. Piedāvājam piecas pārbaudītas gaļas marinādes no Gruzijas Proporcijas paredzētas kilogramam gaļas.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

    Ar adžiku un garšvielām

    liels sīpols

    4 ēdamkarotes galda etiķa

    2 laurlapas

    1 ēdamkarote adžikas

    1 ēdamkarote sāls

    sula no granātābola puses

     

    Ar maconi jogurtu

    2 ēdamkarotes maconi jogurta (var aizvietot ar skābo krējumu)

    2 ēdamkarotes baltvīna etiķa

    sarkanais sīpols

    4 laurlapas

    sāls un melnie pipari

     

    Ar sarkanvīnu

    sarkanais sīpols

    pa tējkarotei sāls un melno piparu, paprikas un koriandra

    pustējkarote timiāna

    200 ml sarkanvīna

     

    Ar tomātu mērci un baltvīnu

    100 ml baltvīna etiķa

    2 ēdamkarotes tomātu mērces

    2 ēdamkarote garšvielas hmeli-suneli

    3 laurlapas

    sāls un pipari

     

    Marināde jēram (1 kg jēra lāpstiņas)

    200 ml granātābola sulas

    50 ml olīveļļas

    liela šķipsna sāls un melno piparu

    laurlapa

    ķiploka daiviņa, sakapāta

     

    * Cūkgaļu marinē aizvākotā traukā istabas temperatūrā vismaz 3–4 stundas. Ja gaļu liek ledusskapī, tai jāmarinējas pāris stundu ilgāk. Jēra gaļu griež 5 cm gabalos un marinē vismaz 24 stundas.

     

    * Ja gaļa šķiet pārlieku cieta, marinādei var pievienot gāzētu  minerālūdeni.  

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē