- 20 cm lielu kūkas veidni ar noņemamu apmali izklāj ar plēvi. Lai tā labāk pieliptu, veidni izsmērē ar sviestu vai eļļu.
- Saldējumu no saldētavas pārceļ ledusskapī, lai tas nedaudz atlaižas un kļūst mīkstāks.
- Der visādi saldējumi – lielos vai mazos iepakojumos, arī ar visu glazūru. Jo tie būs dažādāki, jo torte izskatīsies krāšņāka un interesantāka.
- Kamēr saldējums ledusskapī nedaudz atlaižas, pagatavo pamatni. Cepumus saberž (to viegli izdarīt ar mīklas rulli), sajauc ar mīkstu sviestu, iemaisa vaniļu un stingri iespiež sagatavotās veidnes dibenā. Pamatnei virsū pikām un juku jukām vairākās kārtās liek dažādos saldējumus, tos cieši piespiežot un pa starpām iekaisot kraukšķus. Virsu nolīdzina, arī to pārkaisa ar kraukšķiem, pārsedz ar plēvi un liek saldētavā.
- Torti var pagatavot jau dažas dienas vai pat nedēļu ātrāk. Pirms sagriešanas un ēšanas veidni no saldētavas izņem, torti atbrīvo no plēves, liek uz pamatnes un grezno ar ogām šokolādē (izmantoju mellenes šokolādē), pastilām (izmantoju lielogu dzērveņu pastilas) un piparmētru lapiņām.
Svarīgi: torti ir viegli sagriezt ar sasildītu nazi.