Šiem salātiem nav vienas receptes, tā drīzāk ir baudpilna improvizācija par to, kas garšo. Var darīt tā – vispirms kazas sieriņus salikt uz cepamplāts, uz kuras uzklāts sviestpapīrs, un iešaut uz 5–7 minūtēm karstā cepeškrāsnī. Ja vēlas, sieru var ietīt filo mīklas kārtiņā un tad cept, var uzlikt uz grauzdiņa vai ietīt šķiņķa šķēlē, var apvārtīt rīvmaizē.
Kamēr siers silst, aši, aši no tā, kas gadījies pa ceļam veikalā un kas bija mājās, sagatavo svaigos salātus – uz šķīvja saliec dažādas lapas, gurķus, tomātus, dažus noblanšētus sparģeļus, kādu bumbiera šķēlīti. Kad siers ir labi izsilis, tomēr vēl nesāk jukt un tecēt, bet pēdējiem spēkiem turas savā garoziņā, to izņem no krāsns un uzripina uz salātiem.
Dāmām parasti pietiek ar vienu siera ritulīti, bet, ja gribas, – droši var uzlikt pa diviem, pat pa trim. Vēl var siltajam sieriņam pa virsu uzliet mazliet šķidra medus un uzbērt drusku svaigi maltu melno piparu, bet uz dārzeņiem – uzliet mazliet olīveļļas. Nu, ļoti, ļoti garšīgi!