Sīrups un džems
Cidonijas sagriež 4 daļās, izgriež cieto vidiņu ar sēklām, sagriež šķēlītēs. Liek traukā kārtām, katru pārberot ar cukuru proporcijā 1:1. Uz pāris dienām trauku noliek vēsumā, laiku pa laikam apmaisot. Kad cukurs izkusis un cidonijas sulu atdevušas, sīrupu caur smalku sietu vai marli nokāš. Tas ir gatavs lietošanai. Lai labāk uzglabātos, sīrupu lej katliņā, uzvāra, noņem putiņas un karstu pilda burkās vai pudelēs, tūlīt cieši aizvāko.
Pārpalikušos cukurotos cidoniju biezumus pārlej ar nelielu ūdens daudzumu, lai tik tikko pārklājas, atstāj uz dažām stundām izmirkt, tad savāra džemā.
Marmelāde
Iztīrītas cidonijas sarīvē, sablendē vai samaļ, liek katlā kopā ar cukuru, uz 1 kg cidoniju ņemot 1,3 kg cukura. Pārlej 1 glāzi ūdens, mēreni vāra līdz pietiekamam biezumam, apmēram 40 minūtes. Īsi pirms vārīšanas beigām pievieno 1 tējkaroti citronskābes.
Svaigas
Iztīrītas cidonijas sarīvē, samaļ vai sablendē, pārber ar cukuru proporcijā 1:1, atstāj, ik pa laikam apmaisot, lai cukurs ātrāk izkūst cidoniju sulā. Liek burkās, aizvāko, uzglabā vēsumā.