• Romesko – krēmīgā dipmērce no Katalonijas

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    10. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Romesko
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Romesko
    Šī mērce ir viens no biežāk sastopamajiem ēdieniem katalāņu galdā. Bieza un bagātīga, tā ir ideāla piedeva gandrīz jebkuram pamatēdieniem vai sāļajām uzkodām. Katalāņi to visbiežāk bauda ar zivīm vai grilētajiem lociņiem calcots, taču šī mērce labi papildinās arī gaļas ēdienus, desiņas, ceptus kartupeļus vai citas saknes. To var pasniegt arī kā dipmērci.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    5m
    Kopējais laiks
    20m

     

    • Grilpannā (vai platā, lēzenā pannā) liek tomātus, papriku, ķiplokus.
    • Uz vidēji lielas liesmas apgrozot grilē no visām pusēm, ļaujot kārtīgi apbrūnēt (apmēram 15 minūtes).
    • Liek blenderī, pievieno mandeles, pa šķipsnai sāls un piparu, kā arī pa karotei etiķa un eļļas.
    • Sablendē viendabīgā masā, pēc garšas papildina vēl ar sāli, pipariem, etiķi vai eļļu.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē