(formas diametrs – 22 cm)
- Vistas un liellopu gaļu liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai gaļa nosegta, un uzvāra.
- Putas nosmeļ, pievieno laurlapas, smaržīgos piparus un vāra, līdz šķidrums ir izvārījies un katlā paliek apmēram 1 litra tilpums.
- Gaļu izņem un atdala no kauliem. Laurlapas un piparus izmet.
- Sīpolu sakapā, burkānus sagriež ripiņās. Mednieku desiņas un kūpināto gaļu smalki sagriež, gurķus sagriež strēmelītēs.
- Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus un burkānus. Pievieno gurķus un cep 5 minūtes. Tad pievieno desiņas, kūpināto gaļu un cep vēl 5 minūtes.
- Pievieno tomātus ar visu sulu un sautē visu kopā minūtes 10–15.
- Uguni izslēdz un pievieno pēc garšas sāli, svaigi spiestu citrona sulu. Ja vēlas, var pievienot čili piparus.
- Pa šo laiku buljons būs jau atdzisis, un tajā var uzbriedināt želatīnu. Uzbriedušu želatīnu pievieno katlā un ātri izšķīdina.
- Pievieno arī sasmalcināto gaļu (vistas un liellopu).
- Tagad var likt kopā kūku. Kartupeļiem pēc garšas pievieno sāli un ar kartupeļu stampu saspaida.
- Tad to pārliek formā ar noņemamām malām un ar to pašu stampu izlīdzina.
- Formā pa virsu kartupeļiem pārlej gaļas masu, atdzesē un liek uz 6–8 stundām ledusskapī.
- Pasniedz ar kaperiem, olīvām un skābu krējumu.