• Rogela kūka no Argentīnas

    Deserti
    Daina Lapiņa
    25. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rogela kūka
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Rogela kūka
    Slavenā Argentīnas plākšņu jeb Rogela kūka ir gaisīgs, kraukšķīgs un patiesībā pārsteidzoši vienkārši pagatavojams gardums. Sirsnīgi aicinām izmēģināt to pagatavot. Nepieciešami vien septiņi vienkārši produkti!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    • Izsijātus miltus sajauc ar sāli, vidū izveido bedrīti. Tajā liek olu dzeltenumus, ielej degvīnu vai brendiju un 90 ml ūdens, sajauc, pievieno arī mīkstu sviestu un visu pamatīgi mīca vismaz 10 minūtes, līdz izveidojas gluda, stingra mīkla.
    • Pārsegtu uz 30 minūtēm liek atpūsties. Mīkla ir gatava tālākai strādāšanai, ja tajā, ar pirkstu piespiežot, izveidojas bedrīte, kas neatlec atpakaļ.
    • Mīklu sadala 8 vienādos gabalos. Katru cepampannā  izrullē ļoti plānā apaļā plāksnē. Uzliekot tai šķīvi vai citu attiecīga lieluma priekšmetu, izgriež 20 cm lielu apli. To sadursta ar dakšiņu, apļus pa vienam liek krāsnī 200 grādu temperatūrā, cep 12–15 minūtes zeltainu.
    • Atdzesētas plāksnes liek citu virs citas, starp tām plānā kārtā klājot vārītu iebiezināto pienu, arī virsu pārklāj.
    • Grezno ar itāļu bezē.
    • Lai pagatavotu itāļu bezē, 120 g cukura katliņā pārlej ar 40 ml ūdens. Karsējot uzvāra un turpina lēni vārīt.
    • Pa to laiku olu baltumus saputo. Kad katliņā sīrups sasniedz 120 grādu temperatūru, to strūkliņā lej klāt olu baltumiem, putošanu nepārtraucot.
    • Putošanu turpina, līdz bezē masa atdziest līdz istabas temperatūrai.
    • Ar konditorejas  uzgali to uzspiež kūkas virsai.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē