Zaļumu mērces pagatavošanai nepieciešams:
- 20g pētersīļi
- 15g dilles
- 60g spināti
- 20g citrona sula
- 20g agaves sīrups
- 85g olīveļļa
- 15g kaltēts baziliks
- 20g rauga pārslas
- 10g sāls
- 5g ķiploks (viena daiviņa)
- melnie pipari
- 150g ūdens
- 250g indijas rieksti
+
- rīsu nūdeles (vai jebkuras citas nūdeles, makaroni, pasta)
- nedaudz eļļa vai ūdens
Kā pagatavot?
- Liec vārīties rīsu nūdeles.
- Lai pagatavotu zaļumu mērci, visas minētās sastāvdaļas, izņemot indijas riekstus, liec blenderī. Un blendē, līdz viss pilnībā sajaucies.
- Kad viss sajaucies, turpinot blendēt, pamazām ber klāt riekstus. Kad visi rieksti piebērti, nedaudz vēl pablendē. Un viss. Mērcīte gatava! :)
- Izvārītās nūdeles ber uz pannas, nedaudz pievienojot eļļu vai ūdeni. Un liek klāt mērci. Visu kārtīgi samaisi. Un cep, kamēr nūdeles ar mērci pilnībā sajaukušās, siltas, smaržīgas un garšīgas! :)
- Pasniedz ar ķiršu tomātiņiem, sezama sēklām un svaigiem zaļumiem!
Ja pagatavo šo vai kādu citu no manām receptēm, lūdzu, uzraksti man www.instagram.com/beth_vegan_bakery , pastāstot, kā tev garšoja, kas izdevās, kas neizdevās, lai nākamās receptes būtu vēl labākas!
Ar mīlestību un labas apetītes vēlējumiem,
Elizabete Marta :)