1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem parastajā režīmā, bez ventilatora..
2. Kārtainās mīklas plāksnes noliek vienā kārtā uz cepampapīra atkust, tad no tām saliek taisnstūra formas pamatni, mīklas malas kādu centimetru pārliekot pāri un saspiežot, lai plāksnes turas kopā. Ar mīklas rulli mīklu viegli izveltnē nedaudz plānāku.
Ja grib veidot garāku un tievāku štrūdeli, plāksnes liek kā procesa bildēs, ja grib īsāku un platāku, tad liek ar garāko malu vienu pie otras.
3. Vidējā bļodā liek rikotu, pievieno skābo krējumu, cukuru un saputo. Pievieno citrona miziņu, citrona sulu un samaisa.
4. Mazā bļodiņā sakuļ olu. Lielāko pusi pievieno rikotas masai, mazāko daļu atstāj štrūdeles pārsmērēšanai.
5. Mīklu vizuāli vai, iespiežot līnijas, horizontāli sadala trijās vienādās slejās un vidū liek (uz 1/3 laukuma) rikotas masu.
6. Mīklas malas (perpendikulāri pret pildījumu) sagriež apmēram 2 cm platās strēmelēs. Tad no viena gala strēmeles pamīšus no abām malām liek slīpi eglītes rakstā, lai nākamā strēmele ir pāri arī iepriekšējās strēmeles galam (lai piespiež un cepot neatveras)
7. Pārsmērē ar sakulto olu. Pārber rupji sakapātas mandeles (mandeles šeit ļoti labi iederas).
8. Štrūdeli ar visu papīru pārceļ vai pārslidina uz lēzenās cepampannas un cep cepeškrāsnī (vienu iedaļu zem vidējās iedaļas) apmēram 30–35 minūtes, līdz gan virspuse, gan apakša ir zeltainas.
9. Pa to laiku bļodiņā ber pūdercukuru, pievieno tējkaroti citrona sulas, samaisa un turpina pilināt un maisīt, līdz ir vajadzīgā krēmīgā konsistence. Konsistencei ir jābūt biezi tekošai, un ar citrona sulas pievienošanu jābūt ļoti uzmanīgam. Ja iznāk par šķidru, pievieno atkal pūdercukuru.
10. Pārlej pāri štrūdelei, kad tā ir nedaudz padzisusi.