- Ņem nomazgātus šampinjonus, griež nelielos kubiņos, liek uz uzkarsētas pannas, kur izkausēts apmēram 50 g sviesta.
- Apcep un saliek bļodā. Tāpat sviestā apcep arī sīpolus un burkānus (kopā). Ieliek atsevišķā traukā.
- Ņem aknas, izgriež žultsvadus, liekās plēves. Sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Cep sakarsētā sviestā zeltaini brūnas (pa minūtei no abām pusēm).
- Pievieno apceptos sīpolus un burkānus, pielej mazliet ūdens, sautē apmēram 6–7 minūtes, līdz no aknām vairs neizdalās sarkana sula (nedrīkst arī pārsautēt, lai nekļūtu cietas).
- Kad gatavas, kopā ar sasautētajiem sīpoliem, burkāniem un nedaudz buljona liek blenderī, un blendē kopā ar pārējām sastāvdaļām, līdz veidojas krēmveida konsistence (varbūt nepieciešams vēl buljons).
- Kad konsistence laba, pievieno blenderī gabaliņos sagrieztu sviestu, puto, līdz viendabīga, gaisīga masa.
- Pēc garšas pievieno sāli, piparus, maltu muskatriekstu, vēl pāris reizes apmaisa blenderī. Pilda trauciņos, liek ledusskapī dzesēties.
!!! Šampinjonu piedevu var aizvietot ar citām, piemēram, kaltētiem tomātiem un čili.