• Recepte no Amerikas. Pekanriekstu pīrāgs

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    2. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pekanriekstu pīrāgs
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Pekanriekstu pīrāgs
    Amerikāņu klasika. Pasakains pīrāgs – sātīgs, krēmīgs, bagātīgs pildījums kraukšķīgā drupenā pamatnē.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    1st 40m
    • Pagatavo pamatni 
    • Sviestu sagriež mazos kubiņos, kopā ar miltiem un sāli saberž graudainu.
    • Lej klāt 3–4 ēdamkarotes ūdens – ja vajag, vairāk, bet tikai tik daudz, lai, to iemaisot un saspiežot, mīkla turas kopā.
    • Saveltu bumbā un ietītu plēvē mīklu uz 30 minūtēm noliek ledusskapī.
    • Mīkla der visiem pīrāgiem, pēc patikas tai var pievienot garšvielas.
    • Mīklu plānā kārtā izrullē uz miltiem pārkaisītas virsmas.
    • Gatavo pīrāgu 
    • Mīklu izrullē un ieklāj 23 cm lielā veidnē, maliņu līdz ar augšu nolīdzina un pēc patikas saveido.
    • Kamēr gatavo pildījumu, noliek aukstumā.
    • Viegli sakultas olas sajauc ar sīrupu, cukuru, iemaisa kausētu sviestu, vaniļu un sāli, beigās iemaisa sakapātus pekanriekstus.
    • Pildījumu ielej pamatnē, veidni liek krāsnī 180 grādu temperatūrā, cep 30 minūtes.
    • Pa to laiku gatavo pārklājumu virsai.
    • Mazā katliņā izkausē sviestu, iemaisa brūno cukuru un medu, maisot izkausē. Iemaisa riekstus.
    • Maisījumu uzklāj pusceptajam pīrāgam, vienmērīgi izkārtojot riekstus.
    • Cep vēl 15– 20 minūtes.
    • Izceptu pilnībā atdzesē, tad griež gabalos.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē