Pupiņas pa nakti izmērcē ūdenī, tad nokāš, pārlej ar 1,5 l karsta ūdens, pieliek dažus timiāna zariņus, uzvāra un lēni vāra, līdz pupiņas ir mīkstas.
Tikmēr smalki sagriež sīpolu, rupjās skaidiņās sarīvē burkānu un bieti vai sagriež salmiņos, mazos gabaliņos sagriež papriku. Pannā sakarsētā eļļā sagrieztos produktus brīdi apmaisot cep, līdz ir labi apcepušies. Pievieno konservētus vai gabaliņos sagrieztus svaigus tomātus, pieber sāli un piparus, brīdi pasautē. Kad pupiņas katlā ir izvārījušās mīkstas, liek klāt gabaliņos sagrieztus kartupeļus un kāpostu, uzvāra un pievieno pannā ceptos dārzeņus. Pievieno arī laurlapu, sāli un piparus, lēni vāra, līdz kartupeļi ir mīksti, pēc vajadzības pievieno vēl ūdeni. Gatavai zupai ļauj brīdi ievilkties, tad pasniedz, pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem. Klāt var pasniegt krējumu.