• Recepte liesajam janvārim: Vegānisks borščs

    Zupas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    11. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vegāniskais borščs
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Vegāniskais borščs
    Recepte sātīgam un patiešām gardam borščam bez dzīvnieku izcelsmes produktiem. Vērts izmēģināt!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    40m

    Pupiņas pa nakti izmērcē ūdenī, tad nokāš, pārlej ar 1,5 l karsta ūdens, pieliek dažus timiāna zariņus, uzvāra un lēni vāra, līdz pupiņas ir mīkstas.

    Tikmēr smalki sagriež sīpolu, rupjās skaidiņās sarīvē burkānu un bieti vai sagriež salmiņos, mazos gabaliņos sagriež papriku. Pannā sakarsētā eļļā sagrieztos produktus brīdi apmaisot cep, līdz ir labi apcepušies. Pievieno konservētus vai gabaliņos sagrieztus svaigus tomātus, pieber sāli un piparus, brīdi pasautē. Kad pupiņas katlā ir izvārījušās mīkstas, liek klāt gabaliņos sagrieztus kartupeļus un kāpostu, uzvāra un pievieno pannā ceptos dārzeņus. Pievieno arī laurlapu, sāli un piparus, lēni vāra, līdz kartupeļi ir mīksti, pēc vajadzības pievieno vēl ūdeni. Gatavai zupai ļauj brīdi ievilkties, tad pasniedz, pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem. Klāt var pasniegt krējumu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē