1. Ņem kādu no apaļajām veidnēm, var ar noņemamu malu (23 cm diametrā), veidnes pamatni mazliet ieziež ar sviestu (labāk pielips un turēsies papīrs) un tad ieklāj un iespiež cepampapīru, ieziež to ar sviestu, malas nogriež.
2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem parastajā režīmā (karsē augšu un apakšu).
3. Rabarberiem nogriež cietās daļas no kātu apakšas un lapas, nemizotus sagriež 1 cm gabaliņos. Ja resni kāti, pārgriež gareniski uz pusēm vai trīs daļās un tad gabaliņos. Rabarberus un zemenes pēc mazgāšanas obligāti nosusina.
4. Zemenes sagriež līdzīga izmēra gabalos. Noliek malā.
5. Vidējā bļodā iesijā miltus un pievieno sodu, cepamo pulveri un sāli, ar dakšiņu labi samaisa. Noliek malā.
6. Lielākā bļodā saputo mīksto sviestu, līdz tas kļūst gaišs un palielinās apjomā, pievieno vaniļas cukuru vai pastu, cukuru un saputo, tad pa vienai pievieno olas un sakuļ, pa daļām iemaisa (vairs nekuļ) pienu.
7. Saputotajā, šķidrajā masā ber miltu maisījumu un ļoti maigi iemaisa tikai tik daudz, lai viss ir samaisījies. Vairs neputo un nekuļ! Mīkla būs nedaudz neviendabīga, taču tādai tai ir jābūt.
8. Pannā lej divas trešdaļas mīklas un izlīdzina, pa virsu liek lielāko daļu rabarberu un zemeņu, tad pāri liek atlikušo mīklu, izlīdzina un pārber atlikušos rabarberus un zemenes. Rabarberu un zemeņu gabaliņus nedaudz iespiež mīklā, lai tie mazliet iegrimst.
9. Liek cepties sakarsētajā cepeškrāsnī pa vidu – cep 50–55 minūtes. Pēc 50 minūtēm gatavību pārbauda ar kociņu – ja mīkla tam nepielīp, kūka gatava.
10. Izņemtu no cepeškrāsns kūku atdzesē veidnē vismaz 10 minūtes, izņem no pannas ar visu papīru. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz siltu vai istabas temperatūrā.
Padomi:
– Produkti, kas receptē norādīti istabas temperatūrā, vismaz stundu jāpatur tajā. Sviestam pat būs vajadzīgs ilgāks laiks, jo tas vajadzīgs mīksts un viegli saputojams.
– Rabarberi nav jāmizo. Rabarberi un zemenes pēc mazgāšanas noteikti jānosusina.
– Veidnē jāieklāj cepampapīrs, un tā jāieeļļo, jo tad būs ērti kūku izcelt.