• Rabarberu tarte ar mandeļu pildījumu

    Deserti
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    15. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rabarberu tarte ar mandeļu pildījumu
    Foto: Ieva Andersone
    Rabarberu tarte ar mandeļu pildījumu
    Smilšu mīklas tarte ar rabarberiem, taču tās vēderā ir gards pārsteigums – maltu mandeļu krēms jeb frandžipane, kā to sauc itāļi. Nekā sarežģīta, taču rezultāts ir patiesi elegants. Un, jā, noformējums. Ja ēdiens ir pavisam vienkāršs, reizēm tieši skaists un pārdomāts noformējums ir tas, kas to padara karalisku. !Rabarberu vietā var izmantot arī zemenes!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    2st
    • Pagatavo mīklu. Sviestu sarīvē un, pakāpeniski berot klāt miltus, cukuru un sāli, mīca un berž ar pirkstiem, veidojot mīklu. Turpina, līdz iegūst vienmērīgu drupatu konsistenci. Pievieno ūdeni un mīca, līdz iegūst mīkstu mīklas masu.
    •  
    • Mīklu ar rokām izklāj tartes formā. Cenšas ieklāt iespējami vienmērīgi, rūpīgi iespiežot stūrus un maliņas. Liek saldētavā un atstāj apmēram 20–30 minūtes.
    • Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. No cepampapīra izgriež tartes lieluma apli. 
    • Pamatni izņem no saldētavas, tajā ieklāj cepampapīru un ieber sausas pupas, zirņus vai konditorejas lodītes. Cep 15 minūtes, tad izņem no krāsns, atbrīvo pamatni no pupām un papīra, liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 5 minūtes. Ļauj atdzist.
    • Rūpīgi samaisa mandeles, sviestu, cukuru un sāli. Pievieno olas un krējumu un vēlreiz kārtīgi sakuļ. Pildījumu ieklāj atdzisušajā pamatnē.
    • Pāri klāj rabarberus. Šādam rakstam izvēlas līdzīga resnuma kātus un sagriež vienāda garuma un formas gabaliņos. Tos izkārto zvaigznītēs, sākot no vidus. Brīvi palikušās maliņas aizpilda ar mazākiem gabaliņiem. Var pārkaisīt nedaudz cukura.
    • Krāsni atkal uzkarsē līdz 180 grādiem. Tarti šauj krāsnī un cep vēl apmēram 25 minūtes.

     


     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē