• Puravu zupa ar turku zirņiem

    Zupas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    9. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Puravu zupa ar turku zirņiem
    Foto: Ieva Andersone
    Puravu zupa ar turku zirņiem
    Bieza, tumīga, krēmīga dārzeņu zupa vasaras izskaņai. Recepte no franču virtuves plauktiem, ko vērts paglabāt.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

    6 porcijām

    • Katlā ar biezu pamatni ielej olīveļļu un izkausē sviestu.
    • Pievieno ripiņās sagrieztus puravus, ķiplokus, pieber sāli un piparus, cep uz lēnas uguns, līdz tie ir mīksti.
    • Pievieno nomizotu, mazos kubiņos sagrieztu kartupeli un turku zirņus.
    • Tad pielej buljonu un vāra 15 minūtes.
    • Ar rokas blenderi sasmalcina nedaudz zupas sastāvdaļu, lai ir gan biezenis, gan atsevišķi jūtami biezumi.
    • Zupā iemaisa 40 gramus rīvēta Parmas siera.
    • Nogaršo, vai pietiek sāls.
    • Zupu pasniedz ar rīvētu sieru un pašceptu maizīti.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē