- Pupiņas pārlej ar aukstu ūdeni, atstāj izmirkt un uzbriest līdz nākamajai dienai.
- Žāvētās ribiņas katlā pārlej ar 5 glāzēm auksta ūdens, uzvāra, noputo un lēni vāra aptuveni 1–1 1/2 stundas.
- Sviestā apcep sasmalcinātu sīpolu un sagrieztu burkānu, liek pie ribiņām.
- Mērcētajām pupiņām nolej ūdeni, arī tās liek katlā pie ribiņām kopā ar grūbām vai putraimiem.
- Katlā liek arī timiāna zariņus un laurlapas.
- Zupu uz mazas uguns lēni vāra, līdz ribiņu gaļa un pupiņas ir mīkstas, aptuveni 1 stundu.
- Ja zupa liekas pārāk bieza, to papildina ar uzvārītu ūdeni.
- Tad zupai pievieno mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli un piparus, vāra vēl 15–20 minūtes, līdz gaļa vairs neturas pie ribiņām.
- Gatavu zupu lej šķīvjos vai bļodiņās, atdala ribiņas, gabaliņos sadalītu ribiņu gaļu liek zupā.