• Pupiņu zupa ar kupātiem un lapu kāpostiem

    Zupas
    Ilze Klapere
    6. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pupiņu zupa ar kupātiem un lapu kāpostiem
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Pupiņu zupa ar kupātiem un lapu kāpostiem
    Īstena zemnieku zupa – sātīga, bieza un krēmīga, dūšu piesienoša uz pusi dienas droši! Noteikti neizlaidiet lapu kāpostu pievienošanu, jo tie ir garšīgi un veselīgi, bet pēc vēlēšanās zupai var pielikt vēl citus dārzeņus, piemēram, kādu kāli vai rāceni, selerijas kātu vai saknes gabaliņu.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    40m
    • Katlā sakarsē nedaudz eļļas, pievieno sviestu un maisot apcep sīki sakapātus sīpolus, līdz tie caurspīdīgi.
    • Pievieno sakapātas ķiploka daiviņas, sīki sagrieztu krūtiņu, kā arī no kupātu zarniņām izspiestu gaļu – maisot visu apcep, ar maisāmo lāpstiņu sadalot kupātu gaļu mazākos gabaliņos.
    • Pēc brīža pievieno mazos gabaliņos sagrieztus burkānus, maisot mazliet apcep, tad lej klāt ap 500 ml karsta buljona un pieber šķipsnu kaltēta rozmarīna. Samaisa, noregulē nelielu karstumu un vāra apmēram 15 minūtes.
    • Tikmēr pusi no vārītajām pupiņām ber blendera krūzē, pieber šķipsnu ķimeņu, pielej ap 100 ml buljona un sablendē.
    • Iegūto maisījumu lej zupā – tas piešķirs papildu tumīgumu. Ieber zupā arī atlikušās vārītās pupiņas un pavāra zupu vēl mazliet.
    • Pēc garšas pieber piparus un sāli – ar pēdējo uzmanīgi, jo kupātu gaļa jau arī ir diezgan sāļa.
    • Tad ar pirkstiem saplēš kāposta lapas nelielos gabaliņos (galveno lapas dzīslu neliek, tā ir pārāk sīksta), ielaiž zupā un pavāra vēl pāris minūtes.
    • Gatavs!

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē