No kūpinātām ribiņām vispirms vāra buljonu. Ribiņas pārlej ar ūdeni, uzvāra, noputo, pievieno laurlapas, melnos piparus, smaržīgos piparus, sīpolu un ķiploka daiviņas. Uz lēnas uguns vāra, līdz gaļa mīksta un buljons aromātisks. Kad gatavs, ribiņas izņem no buljona, kam pēc garšas, ja nepieciešams, pievieno sāli.

Kamēr buljons vārās, gatavo ķiļķenus. Olu sakuļ, pievieno ūdeni, sāli un pa daļām iemaisa miltus. Kad kļūst grūti maisīt, ķeras pie mīklas mīcīšanas. Tai jābūt kā mīkstam plastilīnam, kas nelīp pie pirkstiem. Noliek mīklu uz 10–15 minūtēm atpūsties, lai milti uzbriest.

Mīklu sadala vairākos gabalos. Paņem vienu, nedaudz apviļā miltos, ar diviem pirkstiem pavelk gabaliņu mīklas, saspiež starp pirkstiem plānu un noplēš ķiļķenu. Noplēstos ķiļķenus kārto uz dēlīša vai šķīvja, kas pārkaisīts miltiem, lai ķiļķeni nelīp klāt. Visu mīklu saplēš ķiļķenos.

Buljonu liek atpakaļ uz uguns, uzvāra un noregulē liesmu, pa daļām liek buljonā ķiļķenus un vāra gatavus. Ķiļķeniem ļauj uzpeldēt buljona virspusē, tad tos vēl pāris minūtes pavāra. Gatavos ķiļķenus kārto servējamā traukā, pa virsu liek gaļīgās ribiņas. Pārber ar dillēm. Klāt pasniedz skābo krējumu. Ja vēlas, šķīvī uzsmeļ arī buljonu.
