Abonē SANTA+ un saņem individuālu astrologa prognozi šim gadam!
ABONĒT!
  • Piparkūka ar caurspīdīgu lodziņu. Kā tādu uztaisīt?

    Piparkūkas
    Ilze Klapere
    8. decembris, 2024
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ilze Klapere
    Piparkūkas var ne tikai dekorēt ar glazūru, bet arī šādi skaisti izgaismot, iekausējot vidū visparastāko sūkājamo konfekti – attēlā redzams, kā izskatās izkususi karamele Bārbele. Lasi padomus un tev noteikti izdosies!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    3 vērtējumi
    5/5

    Tātad, piparkūku lodziņiem vajadzēs karameles jeb sūkājamās konfektes – tādas kā visiem zināmā Bārbele un līdzīgas. Vēlams, dažādās krāsās, lai interesantāks efekts!

     

    Lai karamele radītu stikliņa efektu, tā jāliek noslēgtā formā – proti, piparkūkas vidū izspiestā aplītī vai cita veida formā, lai izkususī konfekte to aizpildītu. Vai karameli piparkūkas caurumā likt uzreiz un tad šaut krāsnī? Tas atkarīgs no piparkūku mīklas un pašu cepumu lieluma – ieteikums ir mēģināt un vērot. Lielāku karameli var likt jau cepšanas sākumā, mazāku pēc brītiņa, kad piparkūkas jau nedaudz apcepušās, bet jārēķinās, ka vismaz dažas minūtes ir nepieciešamas, lai karamele izkustu un izplūstu savā lodziņā. Piemērotāka būs tāda piparkūku mīkla, kas cepoties pārāk neplūst un neceļas, jo tas izbojās sākotnēji izdomāto un uztaisīto piparkūku formu – piemēram, vidū izspiestais aplītis cepoties kļūs mazāks, nekā iecerēts.

    Svarīgi! Cepot piparkūkas ar lodziņu, noteikti jālieto cepamais papīrs. Un, kad piparkūkas gatavas, tām jāļauj padzist uz pannas, lai karamele pagūst sacietēt.

     

    Ieskaties arī te!

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē