Tātad, piparkūku lodziņiem vajadzēs karameles jeb sūkājamās konfektes – tādas kā visiem zināmā Bārbele un līdzīgas. Vēlams, dažādās krāsās, lai interesantāks efekts!
Lai karamele radītu stikliņa efektu, tā jāliek noslēgtā formā – proti, piparkūkas vidū izspiestā aplītī vai cita veida formā, lai izkususī konfekte to aizpildītu. Vai karameli piparkūkas caurumā likt uzreiz un tad šaut krāsnī? Tas atkarīgs no piparkūku mīklas un pašu cepumu lieluma – ieteikums ir mēģināt un vērot. Lielāku karameli var likt jau cepšanas sākumā, mazāku pēc brītiņa, kad piparkūkas jau nedaudz apcepušās, bet jārēķinās, ka vismaz dažas minūtes ir nepieciešamas, lai karamele izkustu un izplūstu savā lodziņā. Piemērotāka būs tāda piparkūku mīkla, kas cepoties pārāk neplūst un neceļas, jo tas izbojās sākotnēji izdomāto un uztaisīto piparkūku formu – piemēram, vidū izspiestais aplītis cepoties kļūs mazāks, nekā iecerēts.
Svarīgi! Cepot piparkūkas ar lodziņu, noteikti jālieto cepamais papīrs. Un, kad piparkūkas gatavas, tām jāļauj padzist uz pannas, lai karamele pagūst sacietēt.
Ieskaties arī te!